Дезинфектанти и хлор над нормата са отчетени в басейни в страната.

...
Дезинфектанти и хлор над нормата са отчетени в басейни в страната.
Коментари Харесай

Дезинфектанти и хлор над нормата в басейни в страната

Дезинфектанти и хлор над нормата са регистрирани в басейни в страната.

Това откриват първите за годината инспекции на градските плажове. В София са установени нарушавания при 27% от инспекциите.

По традиция басейните отварят при започване на юни, само че дъждовното време това лято ги попречва. В столицата басейните са 180, 51 от които вече работят. От началото на годината досега са тествани над 300 обекта, като към този момент са открити и нарушавания. Издадени са 67 наставления, 8 заповеди за прекъсване на активността и 15 акта.

Сред откритите при започване на сезона нарушавания в страната са неприятна хигиена, остатъчен хлор над нормите, недопустим аромат, както и повишена концентрацията на амоняк и нитрати.

„ Активният сезон и масовите посещения на басейните към момента не са почнали поради дъждовете. Генерираме разноски, които ще повлияят на бизнеса ни “, споделя Румен Димитров, шеф на басейн.

Затова и на някои места в страната бягството от жегата в града ще коства приблизително с сред 2 и 5 лв. повече от предишното лято, показа проверка на NOVA.

В София през седмицата входът ще е сред 15 и 20 лева, а през уикендите – към 25. В другите огромни градове работен ден край басейна ще коства приблизително сред 7 и 15 лева, а през уикенда – най-малко с лев-два повече. По-скъп ще е входът за аквапарковете.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР